Den nye turistinformation har nu slået dørene op på Det Gamle Rådhus i Ribe. Det er Marie Warming, eller i daglig tale Mille, der som ny daglig leder i huset tager imod gæsterne.

- Vi har flyttet alle brochurer fra Torvet 3 herover, og Destination Vadehavskysten har fået fremstillet tre nye brochurestandere. De er malet i samme brunbejsede farve som det øvrige inventar og passer rigtig godt ind. Standerne har hjul, så de nemt kan køres væk fra indgangspartiet, når der er bryllupper.

Turistinformationens åbningstid er tilpasset gæsternes behov og der er dermed mest åbent i højsæsonen, hvor også flest gæster søger informationerne.
I vinterhalvåret er der dog fortsat åbent om mandagen, medens der i de tre sommermåneder er åbent hver dag og i maj og september fra mandag til fredag. Der er altså større mulighed for betjening i sommerhalvåret end tidligere, da der nu også er mulighed for betjening i weekenderne.

Destinationschef Hans Peter Folmann understreger, at det langt fra er den eneste måde, som turisterne kan hente information på.

- De kan selvfølgelig få en masse information på vores hjemmeside og på vores VESTKYST app, men de kan også fortsatte komme i kontakt med Mille uden for åbningstiden på Det Gamle Rådhus. Vi har lavet en aftale med Sydvestjyske Museer, så vi betaler dem for, at Mille fortsat tager imod telefoniske og skriftlige henvendelser.
Derudover har vi i år arbejdet med flere forskellige former for kontakt til turisterne, hvor vi bl.a. har mødt turisterne, der hvor de er, igennem vores turistinspirationer hos overnatningssteder, attraktioner og i mobile turistinspirationer rundt omkring i destinationen. Vores forventning er at udvide antallet af turistinspirationer med det dobbelte, så vi når op på seks steder. Disse steder udmærker sig ved at kunne dække behovet uden for højsæsonen.

Museumsdirektør Flemming Just er glad for den nye ordning.
- Jeg er sikker på, at turisterne nok skal blive tilfredse med de muligheder, der er. Nu begynder vi på denne måde, men vi vil her i løbet af foråret flytte den fine lille museumsudstilling fra indgangspartiet op på 1. sal, hvor vi også i løbet af året vil etablere en Rued Langgaard udstilling. I lokalet ved indgangen vil vi så have turistinformation. Herinde kan vi også sætte infoskærme og en pc-søgemaskine op. Når vi har det hele på plads, holder vi sammen med Vadehavskysten en åbningsreception.

FAKTA

I de seneste år har der anslået været omkring 20.000 turister, som hvert år har besøgt turistinformation.

Åbningstider

Mandage hele året: 11-15:30

15/05-31/05 samt 1/9-15/9: udover mandagsåbningen også tirs-fre 13-15:30
01/06-31/08 samt skoleferier: udover mandagsåbningen også tirs-søn 13-15:30