Destination Vadehavskysten – og før den VisitRibe/Esbjerg og turistforeningen – har altid stået for guidekorpset og vægterne i Ribe. Nu har destinationsselskabet og Sydvestjyske Museer indgået aftale om, at museet overtager ansvaret.

- Museet har i forvejen en række af guiderne tilknyttet og står for løbende faglig opgradering af alle guider og vægtere, fortæller museumsdirektør Flemming Just. – Ved at samle kræfterne opnår vi nogle stordriftsfordele, og vi kan bl.a. investere i et nyt bookingsystem. Det giver gæsterne en endnu bedre service og sparer os nogle håndteringsomkostninger.

Destinationschef Hans Peter Folmann er glad for aftalen.
- Med det nye turismefremmesystem skal destinationsselskaberne først og fremmest have fokus på udvikling af turisme og tiltrækning af gæster, og vi skal skrue ned for vores direkte driftsopgaver. Derfor er vi glade for aftalen med Sydvestjyske Museer, som fra næste år overtager al booking af guider og administrationen af vægterordningen, og vi ved at guiderne og vægterne kommer i gode hænder.

Der er i Ribe tolv guider og seks vægtere knyttet til Destination Vadehavskysten. Talsmandsgruppen, som består af vægter Steen Klaaby, guide Anni Møller-Christensen og guide og vægter Sven Pedersen, hilser aftalen velkommen.
- Vi er rigtig glade for, at der nu kommer en samling om det hele. Vi kender Sydvestjyske Museer, som vi har et godt og tillidsfuldt forhold til, og så er vi rigtig glade for, at Mille (Marie Warming) fra turistkontoret følger med over og skal forestå bookingerne.

Bevaringsforeningen Gammelt Præg, som hvert år støtter vægterordningen, støtter også op om den nye organisering. Formanden Allan Nejbjerg siger:
- For os er det vigtigste, at der skabes en samlet og fremtidssikret ordning, så vi også om ti år har et dygtigt og engageret korps af guider og vægtere i Ribe.

Den nye aftale træder i kraft 1. april 2022.

Sydvestjyske Museer forventer i udgangspunktet at skulle håndtere 13-1500 bookinger af guidede ture, introduktioner og events årligt.