Sydvestjyske Museer indgår aftaler med fire parter. Foreløbigt gælder de hele 2022.

Det var en ukrainsk flygtning, som gav Sydvestjyske Museer ideen. Hun henvendte sig nemlig for at par uger siden og spurgte om det var muligt at komme gratis ind på Museet Ribes Vikinger.

Leder af Publikum & Marketing hos Sydvestjyske Museer Svanborg Kristinsdóttir fortæller ”Det var ikke svært at lade hende komme gratis ind med den flok børn, hun havde samlet, men så kom vi til at tænke over, at det da lige så godt kunne gælde på alle udstillingsstederne. Museerne er et godt sted at blive introduceret til den danske historie og så kan en opdagelsestur på et af vores museer sikkert også fungere som et hyggeligt afbræk i hverdagen”.

Der var ikke langt fra ide til handling og heldigvis var Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Ribe som de første klar til stå for det praktiske.

”Det ville vi meget gerne hjælpe med. Jeg tror, et eller flere museumsbesøg vil kunne give mange fine oplevelser og fungere som en god indgang til at forstå, hvem vi er i Danmark”, fortæller gruppens kontaktperson Benedikte Holm.

Benedikte Holm og gruppens øvrige frivillige har påtaget sig at dele særlige fribilletter ud til de flygtninge i Ribe og Hviding-området, som måtte have lyst til at besøge et af Sydvestjyske Museers syv udstillingssteder.

Ud over Dansk Flygtningehjælp har museet indgået aftaler med Dansk Røde Kors, Kvaglund Kirke og Esbjerg kommunes tilflytterservice, som pt. har tæt kontakt til mange ukrainske flygtninge. På den måde når fribilletterne forhåbentlig bredt ud i kommunen.

Billedet øverst:
Benedikte Holm (tv) fra Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Ribe hentede de første fribilletter på Museet Ribes Vikinger, hvor leder af Publikum & Marketing Svanborg Kristinsdóttir tog imod i børneudstillingen Dagmar & Valdemar.

FAKTA

Ordningen træder i kraft med det samme, gælder for alle flygtninge i Esbjerg kommune og løber året ud.

Ordningen omfatter:
Det Gamle Rådhus i Ribe
HEX! Museum of Witch Hunt
Jacob A. Riis Museum
Museet Ribes Vikinger
Esbjerg Museum
Esbjerg Vandtårn
Bramming Egnsmuseum

Svanborg Kristinsdottir
  1. Kommunikationschef
  2. Cand. mag. IVK
  3. 24 97 79 09
  4. svkr@sydvestjyskemuseer.dk