Med sit særlige miks af kvalifikationer er Nadia Nørgaard det oplagte valg til lederjobbet på Jacob A. Riis Museum i Ribe.

Så har det splinternye Jacob A. Riis Museum i Ribe fået sin daglige leder, nemlig 35‐årige Nadia Nørgaard, Varde.
Og at Nadia Nørgaard er Sydvestjyske Museers oplagte valg til jobbet står hurtigt klart, som hun beskriver sin baggrund i butikslivet, turismefaget og museumsdrift.

‐ Jeg har en handelsuddannelse og er derefter fagudlært med speciale i tekstilbranchen. Siden har jeg været i tøjbranchen. I 13 år har jeg været butikschef for PULS i Blåvand, fortæller hun.

Samtidig med denne stilling har Nadia Nørgaard arbejdet med turisme som aktiv i Blåvand‐Ho Handels‐ & Erhvervsforening.

‐ Så jeg har haft al den daglige ledelse af butikken med alt, hvad det indebærer at drive en butik, og jeg har arbejdet med alt vedrørende turisme i området.

Mor er museumsejer
Hvordan Nadia Nørgaard tillige er kommet ind i museumsverdenen? Jo …

‐ Min mor, Helene Andersen, og hendes mand, Jens Andersen, ejer Tarp Bunkemuseum, og jeg har også arbejdet lidt der. På den måde har jeg fået erfaring med at håndtere et museum og fået foden inden for i den branche.

De mange museumselementer, som beretter historien om ripenseren, der sidst i 1800‐tallet og begyndelsen af det 20. århundrede blev en hædret og berømt amerikaner for sin kamp for sociale reformer og sine banebrydende fotografier fra New Yorks trøstesløse slum, er ved at blive installeret i rammerne i Sortebrødregade 3 i Ribe.

Imens har den nytiltrådte daglige leder rivende travlt med at få stablet den omgivende del af museumsaktiviteterne på benene.

Personale skal ansættes
‐ Jeg skal sørge for, at vi får ansat personale til museet. Hvor mange ved jeg ikke endnu. Jeg skal have bestilt inventar til museumsbutikken og bestilt varer. Vi skal have t‐shirts og sweatshirts med museets logo på ‐ souvenirs, der knytter sig til Jacob A. Riis og Ribe, lister Nadia Nørgaard op.

‐ Og så skal vi jo gøre klar til den store dag den 27. juni, fastslår Nadia Nørgaard med et smil.

Den daglige leder skal nok gøre sit til, at den officielle åbning af Jacob A. Riis Museum bliver en fest af de helt store.

Billedet øverst:
‐ I min fritid synger jeg rigtig meget. Jeg synger i Hjerting Koret i Esbjerg, og jeg har selv en vokalgruppe sammen med to andre, Trekløveren, der tager ud og synger til for eksempel bryllupper og dåb, tilføjer den nytiltrådte daglige leder for museet i Sortebrødregade 3. Foto: Sydvestjyske Museer