Leder af ny publikumsenhed

Sydvestjyske Museer er i rivende udvikling og åbner i de kommende år tre nye museer i Quedens Gaard-karréen midt i Ribe. I 2019 gælder det Jacob A. Riis Museum og i 2020 et europæisk heksemuseum. Vi har også en række andre udstillingssteder, først og fremmest Esbjerg Museum og Museet Ribes Vikinger. Turismen er i god fremgang i Sydvestjylland, og som regionalt museum indgår vi i en række spændende samarbejder bl.a. med Legoland Billund Resort, Business Region Esbjerg, Ribe FællesMarkedsføring og Vikingebuen. Vi opretter derfor en ny samlet publikumsenhed og søger en ambitiøs leder hertil, så vi kan indfri de store potentialer.

Profil
Vi forventer, at du brænder for forretningsudvikling, at du er strategisk orienteret, og at du ikke er bange for at udfordre ’plejer’ i din egen enhed og i ledergruppen.
Du skal samtidig have styr på de daglige driftsopgaver og stå for ledelsen af butikspersonalet.
Som leder af Publikum kommer du til at indgå i mange eksterne relationer. Du skal derfor også være god til at dyrke netværk og skabe sociale relationer.

Opgaver

Som leder af Publikum får du bl.a. følgende opgaver:

 • Forretningsudvikling
 • Ledelse af butikspersonale
 • Ansvar for at bygge butikker op i de kommende museer
 • Ankerperson på ny strategi for markedskommunikation og branding
 • Generel markedsføring af udstillingssteder og aktiviteter
 • Tovholder ved afvikling af en del af de interne og eksterne arrangementer
 • Branding og markedskommunikation på mange platforme
 • Samarbejde med turismeaktører og udvikling af nye produkter
 • Bogsalg
 • Webshop

Kvalifikationer

Du har en relevant videregående uddannelse og erfaring inden for kultursektoren, turisme eller markedsføring.
Du har en vis ledelseserfaring eller har et klart lederpotentiale.

Praktiske informationer
Organisatorisk vil du referere til museets direktør og vil i det daglige have et tæt samarbejde med lederen af Formidlingsenheden. Du vil samtidig blive en del af den samlede ledergruppe.

Stillingen ønskes besat pr. 1. oktober 2018 eller snarest muligt.
Arbejdstiden er 37 timer ugentligt.
Løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst.
Der indgår skiftende arbejdstider.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til museumsdirektør Flemming Just på tlf. 29 35 85 12 eller til fju@sydvestjyskemuseer.dk.
Hertil sendes også ansøgning og cv samt eventuelle bilag. Mailen mærkes med emnet “Publikum” og skal være modtaget senest onsdag den 1. august kl. 12.

Efter 1. runde samtaler inviteres tre kandidater til 2. samtale, hvor de skal præsentere deres forslag til løsning af en opgave, der er stillet på forhånd.

Sydvestjyske Museer er et statsanerkendt kulturhistorisk museum i Esbjerg Kommune. Museet har hovedsæde i Ribe, har omkring 42 årsværk ansat og en omsætning på ca. 27 mio. kr. Man kan læse meget mere om vision, strategier, organisation, årsberetninger, medarbejdere m.m. her på hjemmesiden.

 

 

Flemming Just
 1. Direktør
 2. Dr.phil., Adj. professor
 3. 29 35 85 12
 4. fju@sydvestjyskemuseer.dk