Natten til fredag den 27. maj dansk tid modtog Mikkel Kirkedahl Nielsen guldprisen for mobilprojektet ”Handel og købmandsliv i Ribe” i kategorien Spil og Augmented Reality ved den 27. internationale MUSE Awards-prisuddeling.

Prisuddelingen afholdes af American Alliance of Museums (AAM). 

I alt knap 200 bidrag fra Nord- og Sydamerika, Europa, Australien og Asien var blevet bedømt af 90 dommere fra hele verden.

Prisen tildeles for enestående præstationer i anvendelsen af medier og teknologi på museer, biblioteker, arkiver og gallerier.

Udover æren og placeringen på historikken over prismodtagere følger der en plakette med prisen, ligesom vinderne bliver omtalt i et særnummer af AAMs tidsskrift Museum Magazine.

Projektdokumentationen for samtlige prisvindere gennem tiderne indgår i samlingen på Penrose Library ved University of Denver, hvor de bliver brugt som gode eksempler for de studerende ved museumsstudier samt anvendt som forskningsmateriale til at påvise udviklingen i museumsteknologi.

Mobilapplikationen er en del af Mikkel Kirkedahl Nielsen ph.d.-projekt, Towards an authentic experience, ved Aalborg Universitet og udviklet i samarbejde med Intertisement ApS. Ph.d.-projektet undersøger, hvordan historiske museer kan bruge audiovisuelle medier til at præsentere fortiden for brugerne.

Mikkel Kirkedahl Nielsen
  1. Museumsinspektør
  2. Cand.mag. Hist., ph.d.stip.
  3. 51 68 41 05
  4. mikni@sydvestjyskemuseer.dk