Natten til fredag den 27. maj dansk tid modtog Mikkel Kirkedahl Nielsen guldprisen for mobilprojektet ”Handel og købmandsliv i Ribe” i kategorien Spil og Augmented Reality ved den 27. internationale MUSE Awards-prisuddeling.

Prisuddelingen afholdes af American Alliance of Museums (AAM).

I alt knap 200 bidrag fra Nord- og Sydamerika, Europa, Australien og Asien var blevet bedømt af 90 dommere fra hele verden.

Prisen tildeles for enestående præstationer i anvendelsen af medier og teknologi på museer, biblioteker, arkiver og gallerier.

Udover æren og placeringen på historikken over prismodtagere følger der en plakette med prisen, ligesom vinderne bliver omtalt i et særnummer af AAMs tidsskrift Museum Magazine.

Projektdokumentationen for samtlige prisvindere gennem tiderne indgår i samlingen på Penrose Library ved University of Denver, hvor de bliver brugt som gode eksempler for de studerende ved museumsstudier samt anvendt som forskningsmateriale til at påvise udviklingen i museumsteknologi.

Mobilapplikationen er en del af Mikkel Kirkedahl Nielsen ph.d.-projekt, Towards an authentic experience, ved Aalborg Universitet og udviklet i samarbejde med Intertisement ApS. Ph.d.-projektet undersøger, hvordan historiske museer kan bruge audiovisuelle medier til at præsentere fortiden for brugerne.

Mikkel Kirkedahl Nielsen
  1. Museumsinsp., Formidl.ansv.