Tag med på en gratis tur til nogle af kommunens spændende gravhøje, der fortæller om livet og døden for mere end 3000 år siden.

Tid:  Søndag d. 30. april kl. 14.00-15.30
Mødested: P-pladsen ved Skads Kirke, Skads Byvej 46, 6705 Esbjerg Ø ved Skads

Det er ikke tilfældigt at vejen bag Skads kirke hedder Kongehøjvej, for dér i det grønne område ligger en af Esbjerg kommunes fineste gravhøje, som på grund af sin størrelse i folkemunde er blevet udnævnt til mindst at rumme en kongegrav.

Det gør den næppe, men den rummer rester af vores historie og sammen med de fire andre høje i området kan den fortælle om stenaldermenneskets og bronzealdermennesket syn på livet efter døden.
Det indebar blandt andet at give den døde gravgaver med på den sidste rejse, og derfor har museet fundet både en dolk, en armring i bronze og en guldfingerring i højene.

Gravhøjene er stadig synlige i landskabet, men under jorden har Sydvestjyske Museer gennem flere udgravninger afdækket et rigt liv på egnen. Museet har fundet masser af spor efter f.eks. en landsby og de arkæologiske fund dækker fra potteskår til fine, hele kar.

Søndag d. 30. april inviterer Sydvestjyske Museer alle med på tur tilbage til oldtiden i Skads, hvor overinspektør Morten Søvsø vil fortælle den fascinerende historie, lige dér hvor den fandt sted.