Alle er velkomne, når DR og Sydvestjyske Museer torsdag d. 21/9 arrangerer en stor forpremiere på 6. afsnit af den meget roste og populære serie "Historien om Danmark", der har Lars Mikkelsen som fortæller.

Afsnittet handler om reformation og renæssance, og da det er en central periode i Ribes historie, har Sydvestjyske Museer budt ind på opgaven i tæt samarbejde med Sct. Catharinæ Kirke og Kloster.

Aktiviteter i og omkring kirken fra kl. 15

Fra kl. 15 til 18 sender P4 live fra kirken med interviews med en række spændende fortællere og DR Historie ruller det tunge skyts ud.

De vil blandt andet give publikum mulighed for at se otte nyt virtual reality film, når man tager VR-briller på. I en af filmene bevæger man sig rundt i Ribes gader for fem hundrede år siden.

Man kan også prøve at lave sin egen historiske film på en såkaldt green screen.

Sydvestjyske Museer arrangerer en række miniforedrag i kirken hver halve time. Man kan bl.a. høre Morten Søvsø fortælle om, hvordan et stort antal kirker og klostre blev revet ned efter reformationen. Torben Bramming vil fortælle om hekseforfølgelser, og en moderne ’heks’, Shela Fozzi, giver et indblik i hvad de snesevis af ’hekse’ i Ribe-området egentlig foretager sig. Sydvestjyske Museer arbejder ihærdigt på for at få etableret et internationalt heksemuseum. Det vil Mette Slyngborg fortælle nærmere om.

Samtidig indtager Kvickly den pragtfulde klostergård og tilbyder kaffe og kage, og man kan i bedste renæssancestil købe helstegt pattegris.

Forpremiere på Renæssanceafsnittet af serien kl. 18.30

Fra kl. 18.30 kommer selve forpremieren, som vises på storskærm i kirken.

Museumsdirektør Flemming Just og DR vil introducere, og publikum vil efter visningen så at sige komme med bag scenen og få et indblik i, hvordan afsnittet er blevet til. Det lokale publikum kan bl.a. se frem til, hvordan DR i afsnittet har behandlet processen mod Danmarks mest berømte heks, Maren Spliid.

Der er fri adgang til alle aktiviteter og forpremieren.

Flemming Just
  1. Direktør