I den kommende uge mødes verdens førende vikingeforskere i Ribe.

Hvert fjerde år mødes forskere fra hele verden til Viking Congress. Det er fyrre år siden, at kongressen sidst har været i Danmark. Dengang tog den unge og meget arkæologiinteresserede dronning Margrethe imod de mange videnskabsmænd i Aarhus.

Denne gang tager hun imod dem på Nationalmuseet, hvor kongressen begynder søndag den 6. august.
Tirsdag den 8. sætter de 115 deltagere sig i busser og kører til Ribe, hvor de er indtil lørdag.

Kongressens over 50 videnskabelige oplæg berører den allernyeste forskning om vikingernes liv, færden og verdensbillede samt nye fund. I den sidste kategori er sidste års store guldfund fra Fæsted mellem Ribe og Rødding.

- Kongressens faglige del afholdes på Ribe Katedralskole, fortæller Morten Søvsø, overinspektør på Sydvestjyske Museer. – Skolens store sal er meget velegnet til at afvikle de mange oplæg og diskussioner.

Ud over det faglige bliver der også tid til en officiel reception på Det Gamle Rådhus, hvor viceborgmester Jesper Frost Rasmussen vil byde velkommen på kommunens vegne.
Fredag aften er der rundvisning på Ribe VikingeCenter og afsluttende kongresmiddag med solid vikingemad.

Den 18. Vikingekongres arrangeres af en række danske museer og universiteter med Nationalmuseet, Sydvestjyske Museer og Aarhus Universitet i spidsen.

Øverst:
Ripa havn, foto: Ribe VikingeCenter