Sydvestjyske Museer har fået over 6 mio. kr. til heksemuseum fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Det er en julegave af de helt store, som Sydvestjyske Museer lige har modtaget. Seks millioner kroner har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond netop bevilget til at skabe et heksemuseum i Ribe.

Museet skal placeres i et gammelt renæssancehus fra 1580’erne. Det er en del af det bygningskompleks, som Sydvestjyske Museer ejer i midten af Ribe. Der er lavet en samlet masterplan for hele karréen, som omfatter Quedens Gaard med fire længer og rosenhave, Jacob A. Riis’ barndomshjem i Sortebrødregade 3 samt det kommende heksemuseum, som skal være i Sortebrødregade 5.

-          Heksemuseet skal ikke blot fortælle den lokale heksehistorie, selv om den ellers er barsk nok, siger museumsdirektør Flemming Just. - Ambitionen er at skabe et europæisk museum, fordi hekse- og trolddomsforfølgelser var så udbredt i mange lande i 15- og 1600-tallet. Hermed vil de mange udenlandske gæster i byen også få en endnu mere perspektivrig oplevelse.

Det er den fjerde fondsbevilling, som Sydvestjyske Museer har modtaget til heksemuseet. I alt er der nu kommet 8,5 mio. ind. – Samlet skal vi bruge ca. 10 mio. plus moms, så det ser fornuftigt ud, siger en meget glad Flemming Just, direktør for Sydvestjyske Museer.

-          Nogle af midlerne er givet under forudsætning af, at alle dele gennemføres, dvs. både selve Quedens Gaard, Jacob A. Riis-museet og heksemuseet. Så det arbejder vi naturligvis på sideløbende, men det er svært at sætte en endelig dato på. Men jeg må sige, at bevillingen fra Louis-Hansens Fond luner gevaldigt og giver en tro på, at det nok skal lykkes, udtaler Flemming Just.

Flemming Just
  1. Direktør