Mandø Museum og Sydvestjyske Museer indgår gennem en ny associeringaftale mellem de to selvstændige museer i et nyt og tættere samarbejde.

Interessen for Mandø er stærkt stigende blandt turister, og Esbjerg Kommune sætter et stort udviklingsprojekt i gang.
Men også på det historiske område er interessen for Mandø stigende.

- Mandøs helt særlige historie med den sårbare balance mellem mennesker og natur er meget fascinerende.
Den historie fortæller Mandø Museum, og den historie vil vi gerne være med til yderligere at styrke, da Vadehavets kulturhistorie er en central del af Sydvestjyske Museers forsknings- og formidlingsstrategi, siger museumsdirektør Flemming Just.

Lisbeth Bunde, der er formand for Foreningen Mandøhuset, som står bag Mandø Museum, ser store muligheder i et tæt samarbejde med Sydvestjyske Museer.
- Vi har allerede et samarbejde om registrering og opbevaring af genstande på deres magasin.
Nu vil vi også styrke samarbejdet om formidling, og Sydvestjyske Museer er også interesseret i at lave mere forskning.
- Med den såkaldte associeringsaftale ændrer vi ikke på, at vi bevarer vores fulde selvstændighed, understreger Lisbeth Bunde.
- Vi får blot lidt flere muskler sammen med Sydvestjyske Museer og får hjælp til mere formidling og markedsføring.

Allerede til sommer vil besøgende kunne se et synligt resultat af samarbejdet.
Sydvestjyske Museer står nemlig for en udstilling om den amerikanske stjernefotograf Esther Bubley.

- Hun tog i 1954 billeder rundt om i Europa for olieselskabet Exxon, fortæller Lulu Anne Hansen, leder af Historie på Sydvestjyske Museer og af fotoprojektet.
– Bubley tog også en lang række billeder på Mandø.
Vi har nu fået fondsmidler, så vi kan lave nogle undersøgelser sammen med Mandø Museum og sammen med dem lave en udstilling.

Udstillingen vises fra slutningen af juni og tre måneder frem.

Yderligere information:
Flemming Just, tlf. 2935 8512, fju@sydvestjyskemuseer.dk
Lisbeth Bunde, tlf. 6131 9502, vibu@mail.dk
Lulu Anne Hansen, tlf. 4012 2541, lulha@sydvestjyskemuseer.dk

Billedet øverst:
Fra underskrivelsen af aftalen. Fra venstre museumsinspektør og leder af Historie på Sydvestjyske Museer, Lulu Anne Hansen museumsdirektør Flemming Just samt formand for Foreningen Mandøhuset, Lisbeth Bunde.