Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte har sagt ja til at være protektor for det kommende Jacob A. Riis museum i Ribe. Sydvestjyske Museer skal til at indrette hans barndomshjem i centrum af Ribe til et internationalt museum sammen med en række andre ældre bygninger, som skal omdannes til en samlet museumskarré.

Jacob A. Riis (1849-1914) er den måske mest betydningsfulde danske udvandrer gennem tiderne.
Som reporter, fotograf og socialreformator blev han en meget kendt skikkelse i New York og USA fra midten af 1880’erne og tre årtier frem.
Hans bog How the Other Half Lives regnes stadig som en af de vigtigste samfundsforandrende bøger i amerikansk historie.

Museumsdirektør Flemming Just oplyser, at Prinsesse Benedikte i en årrække har interesseret sig for Riis og har været protektor for den store sociale institution Jacob Riis Settlement House i New York.

- Vi er i gang med at søge de resterende midler til museet i både Danmark og USA, og jeg er sikker på, at prinsessens involvering vil hjælpe os i den kommende fondssøgning.

Der er indtil nu kommet 7 mio. kr. fra Augustinus Fonden til renovering af de gamle bygninger.
Der mangler stadig omkring 6 mio. kr. til indretning, udstillinger, film m.m. Sydvestjyske Museer har i den forbindelse oprettet en amerikansk organisation, som skal hjælpe med at finde midler hos amerikanske fonde og donorer.

Yderligere information:
Museumsdirektør Flemming Just, tlf. 2935 8512