Anja Lovén holder foredrag om heksebørn i Afrika på Ribe Katedralskole torsdag den 12. maj kl. 19.30. Sydvestjyske Museer og Ribe Soroptimister står sammen bag dette velgørenhedsarrangement, hvorfra hele overskuddet går til at hjælpe heksebørnene. Entré: 100 kr. som betales ved indgangen.

Billedet af en stærkt afkræftet halvandet år gammel dreng, der får vand af en blond ung kvinde, gik for et tre måneder år siden verden rundt.
Den lille dreng var af forældrene blevet overladt til sin egen skæbne på gaden, fordi de mente, han var besat af heksekraft og derfor skulle dø.

Kvinden var Anja Lovén, der har viet sit liv til at hjælpe udstødte børn i Nigeria.
Hun tog drengen med hjem til sit børnehjem, og han trives nu godt og har fået navnet Hope.
Han er blevet et symbol på, at man med menneskelighed og vilje kan være med til at skabe en bedre verden.

Det er lykkedes for Sydvestjyske Museer og Soroptimisterne i Ribe at få Anja Lovén til at komme og holde foredrag på Ribe Katedralskole torsdag den 12. maj.

Hekseforfølgelser er en del af nutiden
- Mange har nok set Anja Lovén i TV. Jeg er sikker på, at folk vil blive grebet af hendes fortælling, som ikke kun handler om, hvordan hun har solgt alt for at hjælpe de hekseforfulgte børn.

Den handler også om en stadig kamp mod den lokale overtro, mod myndigheder og mod overfald på det private børnehjem. Men også om håb og en ny tilværelse for børnene, fortæller museumsdirektør Flemming Just.

Solveig Jørgensen fra kvindenetværket Soroptimisterne, der arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders og pigers status, understreger, at der er tale om et velgørenhedsarrangement.

- Vi tager 100 kr. i entre for det to timer lange foredrag, hvor Anja Lovén vil vise os mange hjerteskærende billeder af kampen for børnene. Hele overskuddet vil gå ubeskåret til Anja Lovéns nødhjælpsorganisation, hvor de bl.a. skal bruges til at oprette børneklinikken Hope Clinic – Donated by Denmark og sikre børnenes skolegang.

For Sydvestjyske Museer er arrangementet en del af arbejdet med det kommende heksemuseum.
- Her vil vi ikke kun se på hekseforfølgelserne i Europa i 15-1700-tallet, fortæller Flemming Just. – Vi vil også løbende have særudstillinger, der viser, hvordan hekseforfølgelser stadig finder sted mange steder i verden.

Man kan læse mere om Anja Lovéns arbejde på hjemmesiden DINNødhjælp - deres overlevelse

Billedet øverst: Anja Lovén giver Hope vand