Besøg den arkæologiske udgravning ved Bryndum Kirke. Torsdag d. 22. september kl. 17 på Svalevangen 4.

Bryndum og Vester Nebel kirker skal bygge en ny sognegård ved Bryndum kirke, og derfor har Sydvestjyske Museer har foretaget en arkæologisk forundersøgelse af byggegrunden i foråret.

Her blev der gjort et interessant fund af flere grave, der på nuværende tidspunkt ser ud til at stamme fra vikingetiden og overgangstiden fra troen på de nordiske guder til kristendommen.

Museet har nu påbegyndt den egentlige arkæologiske udgravning af de i alt 13 begravelser.
Udgravningen skal forsøge at afklare om de gravlagte var hedenske eller de første kristne i Bryndum.

Sydvestjyske Museer vil gerne fortælle om udgravningen og den nye viden, den giver os, og derfor holder arkæologerne på stedet åben udgravning torsdag d. 22. september kl. 17 på Svalevangen 4.

Læs om resultaterne af forårets undersøgelser på arkæologi-bloggen.

Yderligere information:
Museumsinspektør Michael Alrø Jensen, mobil 29 64 24 95, miaj@sydvestjyskemuseer.dk

Billederne øverst viser arkæologerne i fuld gang med udgravningen ved Bryndum Kirke.