Udgravningen på Rosenallé fortsætter, for nu begynder årets uddannelsesudgravning for Middelalder og Renæssancearkæologi i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Sydvestjyske museer. Målet er at få et tværsnit af byens udvikling gennem tiden.

Fra 18. maj til 12. juni graver 22 arkæologistuderende i Ribe ved Rosenallé, nord for Ribes bymidte.

I 2014 udgravede et uddannelseshold et stort felt lige nord for den nye udgravning og de fik derigennem mulighed undersøge et stort udsnit af Ribes byvold fra vikingetiden samt grave og bebyggelse fra vikingetid og middelalder.
I år håber vi at finde flere brandgrave, jordfæste og husrester.

Udgravningerne i 2014 bød på mange spændende fund - ikke mindst graven fra 700-tallet med en fuldt udrustet stridshingst, der fik en del omtale.

Følg årets uddannelsesgravning på Facebook på Ribe Rosen Allé 2015  og læs om sidste års udgravning på wordpressbloggen Arkspedition 2014.

Besøg Sydvestjyske Museers Facebookside