I fuld udrustning skal to danske vikinger formidle kampteknik til kinesiske museumsgæster.

To danske vikinger har pakket ringbrynjerne, slebet deres sværd, og gjort daneøksen klar til brug. Fra den 14.- 20. juni optræder de som levende formidlere på den store danske særudstilling om vikinger, ”Dragons of the Northern Seas”, der vises på Suzhou Museum i byen Suzhou, som ligger vest for Shanghai.

I kampsportens eget land

Det er med en vis ærefrygt, at de to nutids-vikinger, Christoffer Cold-Ravnkilde og Lars Erik Pedersen, tager af sted til kampsportens eget land for at formidle vikingernes kampteknikker. De to vikinger vil optræde med kampshows, og de vil give det kinesiske publikum den ægte fortælling om vikingerne. Var vikingerne så grusomme, som det hævdes, og hvad er forskellen mellem Hollywoods vikinger og de historiske vikinger?

Dragons of the Northern Seas indgår i den dansk-kinesiske kultursatsning

Udstillingen, som åbnede den 27. marts har allerede rundet 200.000 besøgende, og det forventes, at det samlede besøgstal runder 350.000, inden udstillingen lukker 28. juni.

Dragons of the Northern Seas er blevet til på initiativ af museerne i de to venskabsbyer Suzhou og Esbjerg.
Udstillingen er skabt af et konsortium bestående af Sydvestjyske Museer, Aarhus Universitet, Vikingeskibsmuseet og Nationalmuseet.

Den dansk-kinesiske kultursatsning er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut og Den Danske ambassade i Beijing, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere.

Billedet øverst

Christoffer Cold Ravnkilde (th) i fuld gang med at demonstrere den kampteknik, som kinesiske museumsgæster nu også får lov at opleve

Besøg Sydvestjyske Museers Facebookside