Sydvestjyske Museer har nu fået fondsstøtte for tredje gang til det påtænkte heksemuseum i Ribe. Denne gang er det Sportgoodsfonden, som har givet 1 mio. kr. til at omdanne huset i Sortebrødregade 5 til udstillingssted.

– Nu har vi 2,5 mio. kr., og vi skal i alt bruge ca. 10 mio. + moms, fortæller Flemming Just, direktør for Sydvestjyske Museer.
– Huset er fra 1580’erne og trænger virkelig til en gennemgribende renovering.
Derefter skal vi bygge udstillinger op, lave mindre film og mange involverende aktiviteter, så pengene skal nok få ben at gå på.

Advokat Steen Lassen er formand for fonden og er rigtig glad for visionen om heksemuseet.
– Det passer som fod i hose til fondens ånd og strategi. Vi arbejder meget med international forståelse og medborgerskab.
Vi er derfor glade for at støtte et museum, som vil arbejde med hekse- og trolddomsforfølgelserne i et internationalt perspektiv.
Samtidig har Sydvestjyske Museer understreget, hvordan de vil arbejde med forfølgelser som undervisningstema, der kan få børn og unge til at overveje deres egen stilling.

Billedet ovenfor:

Renæssancehuset fra 1580 i Sortebrødregade 5, Ribe, skal rumme det kommende heksemuseum.

Flemming Just
  1. Direktør