Nogle gange kan bygninger fortælle historier, og Ribes gamle rådhus kan fortælle mange. Gennem århundreder har det nemlig lagt hus til begivenheder og beslutninger med stor betydning for Ribe og hele egnen. Historierne er nu blevet samlet i bogen ”Det Gamle Rådhus i Ribe”, der netop er udkommet. Pris 149,- Bestil den online via linket til højre.

På Von Støckens Plads i Ribe står Det Gamle Rådhus, der i århundreder har været vidne til historien i Danmarks og Nordens ældste by.
Både inden og uden for murene har betydningsfulde begivenheder fundet sted, og historien om den kendte renæssancebygning er nu samlet i bogen ”Det Gamle Rådhus i Ribe”, som Sydvestjyske Museer står bag.

Fra 1709 og cirka 300 år frem var Det Gamle Rådhus administrativt og politisk centrum i Ribe både for byråd og amtsråd, og det var her, de store beslutninger for byen og hele området blev truffet.
Foruden rådhuset lå byens arrest og tinghus også i bygningen, der i slutningen af 1890’erne fik bygget et tinghus og en selvstændig arrestbygning til.

Den historiske bygning har dog ikke altid været rådhus, og da den blev opført – sandsynligvis i 1200-tallet – var den en del af det omfattende bygningskompleks, der hørte til Ribe Domkirke.

Efter de tre århundreder som rådhus har den siden kommunalreformen i 2007 været en stemningsfuld ramme om repræsentative formål og museumsudstilling.

Eksperter fortæller

Esbjerg Kommune ejer Ribes gamle rådhus og har i den nye bog fået en række eksperter til at fortælle den spændende historie, som huset og dets mange funktioner gennem tiden kan fortælle.

Læseren bliver taget med på en tur tilbage til Ribes tidligere rådhuse og byens retsvæsen, og nye arkæologiske udgravninger sætter bygningen ind i en ny sammenhæng.
Læseren får også en grundig indføring i selve bygningens historie og dens funktion som rådhus.

pris: 149,-

køb ”Det Gamle Rådhus i Ribe” i butikken på museet ribes vikinger eller