Thuc - Et sandt mirakel

“Når jeg ser på billedet, så tænker jeg på, hvor heldige vi var, at vi overlevede. Det var et mirakel”

"Vi var 55, der sejlede fra Vietnam i en 11 fods båd.
Motoren var gammel og den holdt op med at virke.
En storm blæste op og vi drev rundt i syv dage.
Vi blev bordet af pirater to gange.
Vi havde intet at drikke og vores situation var alvorlig.

Endelig så et fly os. Så kom der et kæmpe stort skib og reddede os. Skibets kaptajn gav os fotoet og gav os det som en souvenir."

Thuc var én af de 1,5 mio. vietnamesiske bådflygtninge, der anslås at være flygtet i årene 1975-1985.

De flygtede fra efterdønningerne af Vietnamkrigen.

Mange blev samlet op på havet, og det var almindeligt, at de fik opholdstilladelse i det land, hvor deres redningsskib var indregistreret.
Thucs vej til Esbjerg skyldtes dermed en internationalflygtningekrise.
I PIONÈR - vores historie kan du møde flere, som er kommet hertil i forbindelse med flygtningekriser.

Billederne øverst: Thuc med et billede  taget af kaptajnen på skibet Anna Mærsk, der samlede 55 vietnamesiske flygtninge op. Senere sendte han ifølge Thuc flere fotos til flygtningene.

Foto af Thuc: Esbjerg Fotoklub

Lulu Anne Hansen