Svøbt i kærlighed

“Når jeg har jakken på, tænker jeg på den kærlighed, min mor føler for mig.”

”Vi kørte rundt i hele byen og ledte efter den rigtige jakke.
I min hjemby i Vietnam havde vi ikke en gågade med indkøbsmuligheder, så vi var nødt til at køre til alle de forskellige butikker.
Jeg vidste, at det ville være koldt i Danmark, og min mor sagde, at jeg ville få brug for en god jakke. Hun ville købe den til mig.
Jeg bruger den stadig, nu syv år senere.
Den minder mig om, at min mor stadig passer på mig, selvom jeg nu selv er mor.”

Nguyen kommer fra Vietnam. Hun kom til Esbjerg med sin mand i 2010, da han studerede på universitetet.
Parret var derefter kort hjemme i Vietnam, inden de to vendte tilbage. Denne gang havde Nguens mand fået arbejde ved universitetet.
De to er faldet til og har nu to børn. Nguyen har overtaget en butik i Esbjerg, der forhandler asiatiske varer.

Nguyen og hendes mand er det, man ofte betegner som ”expats”.
Det betegner folk, der har valgt at bo og ofte arbejde uden for deres oprindelige hjemland.
I Esbjerg bor der expats fra mange forskellige lande, og i udstillingen PIONÉR - vores historie kan du finde ud af mere om livet som expat og om internationale studerende.

Billedet øverst: Nguyen med den jakke, som hendes mor købte til hende, før hun tog til Danmark (foto: Esbjerg Fotoklub).

Lulu Anne Hansen
  1. Leder af Historieenheden